jom join tone excel

jom join tone excel

PLEASE PLEASE PLEASE ...PLEASE CLICK ME..

Pemborong Air Botol Kampung

Pemborong Air Botol Kampung

BERITA TERKINI

INGIN MEMBELI RUMAH ? INGIN MENCARI RUMAH?
PERLUKAN BANTUAN KHIDMAT PEGUAM UNTUK PROCESS PEMBELIAN RUMAH? HUBUNGI KAMI SEKARANG..012-3588991.KAMI SEDIA MEMBANTU ANDA..

Kepada Semua

selamat membeli belah di sini

sebarang pertanyaan tentang produk sila call 012-3588991 atau email alidzzr@hotmail.com

JANGAN MALU DAN SEGAN

HOT ITEM BEST SELLERDUMMY CCTV Sabun Taharah

SABUN SAMAK SABUN TAHARAH

SABUN SAMAK SABUN TAHARAH

09 September 2010

Sabun Samak Tanah Liat..Dapatkan di Sini.Assalamualaikum,

Adakah kita yakin dalam kehidupan kita sehari-hari, kita terselamat dari najis mughallazah seperti menolak troli di pasaraya, sentuh gelas di warung dan berbagai aktiviti lagi, tanpa disedari mungkin kita tersentuh najis mugallazah yang disentuh oleh non-muslim. Walaupun Feqah memaafkan perkara-perkara yang diluar pengetahuan kita, tetapi bagaimana dengan kualiti ibadah kita sekiranya ia berterusan

Kini Sabun Taharah yang diperbuat dari 90% bahannya dari tanah liat akan memastikan kita MEMBERSIH dan MENYUCI sekaligus. Ia boleh juga digunakan untuk menyamak najis mughallazah.Telah pun mendapat pengesahan dan sokongan dari Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah, Jabatan Mufti Negeri Sembilan, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan dari Jabatan Mufti Kerajaan Negeri Terengganu.

Dengan rumusan tanah liat terpilih ia boleh digunakan untuk tujuan kecantikan dan kesihatan. Justeru itu penggunaan sabun Taharah ini mampu memberi anda kepuasan sebenar dari segi jasmani dan rohani. Bertemakan "Kembali Kepada Fitrah" di mana manusia dijadikan dengan dua unsur iaitu unsur tanah, bahagian alam yang rendah dan unsur ruh Allah yang suci dan tinggi.

Dirumus khas untuk tujuan kecantikan. Kulit adalah organ yang terbesar yang ada pada anggota kita yang boleh bertindak sebagai petunjuk pada watak dan keperibadian seseorang. Mengikut kajian mendapati tanah mempunyai unsurnya yang tersendiri di mana 45% adalah mineral, 25% adalah udara, 25% adalah air dan 5% adalah bahan organik. Kandungan tanah liat dapat membersihkan kulit dengan sempurna kerana tanah merupakan pembasmi kuman (antiseptik) yang terbaik.Sabun Taharah mengandungi 90% tanah liat yang suci, tanpa bahan pengawet, dan tanpa bahan kimia.

Tidak seperti sabun yang lain, Sabun Taharah telah mendapat pengesahan dan sokongan dari Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah, Jabatan Mufti Negeri Sembilan, Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan dari Jabatan Mufti Kerajaan Negeri Terengganu. Disamping itu Sabun Taharah juga berdaftar dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan. Sabun Taharah sesuai untuk kecantikan kulit, kegunaan bersamak, menghilangkan bau badan, bersuci & agen pelembap.
Kesucian

Dari segi hukum syarak, bersih itu belum tentu suci tetapi suci itu meliputi aspek kebersihan maka ia bererti bersih belum memadai. Sabun Taharah dirumus khas daripada tanah liat yang terpilih bagi digunakan untuk sabun mandian dan kecantikan sesuai untuk penjagaan diri dari hujung rambut ke hujung kaki.
Prinsip 3K - Kesucian, Kesihatan & Kecantikan

Dengan memberi penekanan kepada aspek pengeluaran yang bermutu tinggi dan kawalan kebersihan yang ketat, Sabun Taharah juga amat bersesuaian untuk dijadikan sabun mandian harian. Tanah liat yang dirumus khas ini mempunyai gabungan zarah-zarah yang halus serta kelembapan semulajadi yang tinggi dari sudut sains di mana kandungan zarahnya mengandungi cas-cas positif dan negatif yang terbentuk dari gabungan air dan udara. Ia dapat membekalkan kelembapan secara semulajadi kepada kulit.

Kandungan tanah liat dapat membersih kulit dengan sempurna kerana tanah merupakan pembasmi kuman (antiseptik) yang terbaik. Penggunaan sabun Taharah ini telah teruji keistimewaannya dalam menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.Menghaluskan dan melembabkan kulit diseluruh badan.

Penggunaan yang berterusan dapat menghilangkan penyakit-penyakit kulit seperti ruam, gatal-gatal, kudis, panau, kurap, kulit kering serta rekahan tumit kaki.

Selamat dan boleh digunakan oleh semua peringkat usia termasuk bayi kerana tidak mendatangkan kemudaratan dan kesan sampingan kepada pengguna. Ini adalah kerana campuran sabun Taharah tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya untuk kulit hanya sumber-sumber semulajadi digunakan dalam pembuatannya.
Faedah Kepada Anda!
Kegunaan untuk bersamak.
Mengandungi Vitamin A, C dan E.
Sabun Taharah ini mempunyai kandungan mineral dan zat galian secara semulajadi seperti magnesium, sodium, kalsium dan potassium yang memberi kecantikan dan kesihatan pada kulit kita
Mengandungi minyak zaitun yang memberi daya kelambapan yang sempurna amat sesuai untuk semua jenis kulit bagi semua peringkat usia untuk kecantikan dan kesihatan diri
Mencerahkan, Menghaluskan dan Melembapkan kulit.
Menghilangkan bau badan dan kotoran.
Menghilangkan penyakit kulit seperti panau, kurap, kudis, ruam, gatal-gatal, kulit kering, kelemumur serta rekahan tumit kaki.
Zat, vitamin dan mineral yang terkandung boleh menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam (jeragat), mengurangkan garis-garis penuaan, kedutan pada muka dan memberi kesegaran yang berpanjangan.
Serbaguna untuk basuhan sayuran, barang kemas, basuhan baju dan lain-lain.
Cara Kegunaan yang lebih berkesan

1. Biarkan Sabun Taharah di kulit yang bermasalah seketika supaya buih / air sabun ini benar-benar menyerap ke dalam kulit, kemudian barulah dibilas.

2. Jika demam panas, lumurkan Sabun Taharah ke badan supaya tanah liat akan meyerap panas / wap badan. Biarkan kering, kemudian bilas.

Penggunaan yang berterusan setiap hari adalah digalakkan untuk memberi kesan yang lebih baik
Pengesahan & Sokongan
Berikut adalah agensi-agensi yang telah memberi pengesahan halal pada sabun taharah.

1.Jabatan Mufti Negeri Kedah

2. Mufti Kerajaan Negeri Sembilan

3. Mufti Negeri Terengganu

4.Yayasan Dakwah islamiah Malaysia

5.Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Related Posts with Thumbnails

PLEASE CLICK ME..AGAIN AND AGAIN